Noaptea Privighetorilor în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”

Noaptea Privighetorilor, sau clasicul duet dintre muzicieni și păsări – eveniment organizat pentru a treia oară de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în colaborare cu Societatea Ornitologică Română (SOR) -, se va desfășura, anul acesta, vineri, 10 iunie, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”, secția în aer liber a Muzeului (str. Tăietura Turcului).

Evenimentul va începe la ora 17:00 cu tururi ghidate ornitologice, ateliere pentru copii și o expoziție tematică, cu desenele unor specii de păsări realizate de artistul Zsoldos Márton. De la ora 19:00 este anunțat un recital instrumental susținut de artiștii Bogdan Bohuș (pian), Teodora Buia (vioară), Fodor Lilla (violă), Diana Stir (violoncel) și Sonia Vulturar (vioară). Aceștia vor interpreta lucrări de Beethoven, Vaughan Williams, Haydn și Enescu.

Potrivit celor declarate de coordonatorul proiectului, Teodora Domșa, anul acesta, Noaptea Privighetorilor va avea loc doar la Cluj-Napoca, nu și la București. În cadrul evenimentului va fi pus în vânzare „Atlasul Păsărilor Clujului”, proaspăt ieșit din tipografie, cu cel de-al doilea tiraj al primei ediții revizuite.

 „Cum am obișnuit deja participanții, îi vom întâmpina la intrarea în parc și îi vom organiza în grupele care iau parte la tururile ghidate de biologii și colaboratorii Societății Ornitologice Române. Plimbările pe aleile din parc ne vor face cunoștință cu rezidenții înaripați sau măcar cu cântecul acestora. Vom asigura ghidaj atât în limba română, cât și în limba maghiară. Nu lipsesc nici atelierele pentru cei mici, cu activități, jocuri și povești. Va fi și o expoziție tematică cu desenele unor specii de păsări realizate de artistul Zsoldos Márton, adăugate recent în portofoliul SOR. Astfel, cei care participă la primele ture ghidate, vor putea petrece timpul într-o atmosferă cu adevărat ornitologică, până la începerea concertului”, precizează Teodora Domșa.

Conform obiceiului pe care SOR dorește să îl transforme în tradiție, participanții sunt încurajați să vină pregătiți și pentru un picnic, adică să își aducă ei gustările preferate și „să aștepte relaxați concertul în natură”.

Evenimentul nu presupune taxe suplimentare, se achită doar biletul de intrare în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” – precizează organizatorii.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut