Noaptea Muzeelor 2022 (II) | Porți deschise spre cultură

Continuăm și în această ediție să vă prezentăm oferta culturală a muzeelor clujene.

Muzeul Național de Artă Cluj-Napoca

Piața Unirii nr. 30

*19.00-24.00*

Alături de expoziția de sculptură a artistului Vargha Mihaly, despre care am vorbit mai pe larg în ediția anterioară, la Muzeul de Artă mai putem admira lucrările tinerilor artiști talentați în arta desenului contemporan, precum și operele aflate în patrimoniul instituției clujene – expoziția permanentă din cadrul Galeriei de Artă Națională – sau creații picturale și sculpturale semnate de artiști (clujeni și nu numai) contemporani și expoziția foto „Amurg” a lui Virgil Mleșniță.

Muzeul de Istorie a Universității Babeș-Bolyai

Str. Mihail Kogălniceanu nr. 4, parter

*19.00-24.00*

Una dintre cele mai importante oaze de relaxare, Parcul „Iuliu Hațieganu” este focusul acestei ediții Noaptea Muzeelor, sub genericul „Terenuri scăldate în soare, în aer și în apă – o istorie a parcului sportiv universitar din Cluj”. Cine a fost Iuliu Hațieganu, fondatorul acestui spațiu verde, ce clădiri cu tradiție găzduiește parcul dar și ce evenimente culturale sau sportive marcante au avut loc aici aflăm sâmbătă, 14 mai! Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”participă ca partener în această expoziție temporară.

Muzeul Zoologic (UBB)

Str. Clinicilor nr. 5-7

*18.00-24.00*

Noaptea Muzeelor este un bun prilej de a cunoaște cele mai interesante specii de animale de la noi și din diverse colțuri ale lumii, aflate în colecția muzeului.

Galeria Casa Matei UAD

Str. Matei Corvin nr. 6, Casa Matei Corvin

*18.00-24.00*

Expo Maraton ediția cu numărul 10, o platformă de lansare pentru tinerii artiști vizuali aflați în competiție pentru participarea la Bienală, continuă și ne putem bucura de lucrările lor și în data de 14 mai. Cei care ne întâmpină cu acest prilej sunt Marius Ghiță, cu proiectul expozițional „Acherusia”, Ioana Andrei cu #CelTex și, respectiv, Teodor Buruiană cu „Sensibilitatea tăcerii”.

Muzeul de Mineralogie (UBB)

Str. Mihail Kogălniceanu nr. 1, parter

*18.00-24.00*

Zona Munților Oaș-Gutâi-Țibleș, a Munților Apuseni și Zona Banatului sunt „marile regiuni miniere ale României”. Putem descoperi și noi bogățiile minerale ce se ascund aici, printr-o vizită la unul dintre muzeele UBB, de ce nu, chiar de Noaptea Muzeelor!

Iulia GHIDIU

Sursa foto: Feleki István, Muzeul de Istorie al Universității Babeș Bolyai, Muzeul Zoologic UBB, La borna, Muzeul de Mineralogie (UBB).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut