Nicolae Ciucă, propus premier

Partidul Naţional Liberal s-a prezentat la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier – ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru un guvern minoritar alături de UDMR, a anunţat, joi, preşedintele PNL, Florin Cîţu.

„PNL, astăzi, a dat dovadă de maturitate şi de responsabilitate şi s-a prezentat la consultările cu preşedintele României cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică, pentru a avea un guvern cât mai rapid şi a putea să gestionăm situaţia din Sănătate. PNL l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcţia de premier, într-un guvern minoritar, alături de partenerii cu care am gestionat şi până acum această situaţie – UDMR. Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid, un guvern care să gestioneze situaţia aceasta”, a declarat Florin Cîţu, după consultările cu şeful statului de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PNL a precizat că el este cel care l-a propus în Biroul Politic Naţional al partidului pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier.

„Este o propunere pe care eu am făcut-o în Biroul Politic Naţional, o propunere care venea pentru a debloca această criză politică pe care o vedem. Am intrat în politică pentru români, vreau să facem politică pentru români şi e mai important, în acest moment, să avem un guvern cu puteri depline”, a afirmat Cîţu.

Întrebat cum comentează această schimbare bruscă, după ce zilele trecute lideri liberali afirmau că îl susţin tot pe el la Palatul Victoria, Cîţu a spus: „Nu este brusc, suntem într-o criză politică, ne-am uitat la probabilitatea de a trece un guvern în acest moment, credem că aceasta este soluţia pentru a debloca criza politică în care ne aflăm, o criză politică pe care nu a generat-o PNL, dar pe care o rezolvă PNL”.

Despre posibilitatea de a deţine un portofoliu în viitorul Executiv, Cîţu a precizat: „Vom discuta aceste lucruri în partid. Când vom avea decizii, vă vom spune”.

În context, preşedintele PNL şi-a exprimat convingerea că noul guvern va găsi susţinere în Parlament pentru a fi învestit.

„Eu sunt sigur că parlamentarii, în Parlamentul României, doresc să depăşească acest moment, suntem într-o situaţie de criză de sănătate, e nevoie de un guvern cu puteri depline, sunt sigur că vom găsi susţinere în Parlamentul României”, a mai declarat Cîţu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut