Nerespectarea regulilor impuse de pandemie, sancționată de polițiștii clujeni

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio Pop” și cu polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au desfășurat luni, 4 ianuarie, și în cursul nopții de luni spre marți, mai multe acțiuni de verificare a modului de respectare a măsurilor stabilite pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2

Potrivit IPJ Cluj, prima etapă a acțiunii, desfășurată în intervalul orar 17:00 – 19:00, a avut drept obiectiv verificarea operatorilor economici, respectiv terase, restaurante, săli de jocuri și centre comerciale. În această etapă s-a verificat și respectarea normelor de protecție sanitară aplicabile în mijloacele de transport persoane.

În cea de-a doua etapă, desfășurată în intervalul orar 23:00 – 01:00, polițiștii au verificat respectarea interdicției de circulație a persoanelor pe timp de noapte, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere din municipiu.

„Forțele implicate au legitimat peste 220 de persoane și au verificat aproximativ 100 de vehicule în trafic. Totodată, au fost controlate 22 de societăți comerciale, în vederea respectării normelor instituite în contextul actual al stării de alertă. Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, 27 dintre acestea în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice și conform Legii 61/1991R pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice” – informează IPJ Cluj.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut