Municipiul Cluj-Napoca scapă de rușinea de pe strada Regele Ferdinand

Palatul Poștei Cluj, de pe strada Regele Ferdinand, ar urma să fie reabilitat în cadrul unui program derulat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Programul vizează modernizarea şi digitalizarea activităţii Poștei Române și este finanțat printr-un credit de 200 de milioane de lei.
Aceste investiţii au în vedere automatizarea proceselor logistice prin înfiinţarea noilor centre de tranzit/sortare de la Bucureşti Nord şi Cluj – în valoare de 31,5 milioane de lei; crearea şi implementarea unei arhitecturi de sistem de management digital integrat (hardware si software), necesară asigurării fluxurilor informaţionale (ERP şi a modulelor acestuia) – în valoare de 128,3 milioane de lei.

De asemenea, se are în vederea reabilitarea clădirilor (monumente istorice din Timişoara, Piatra Neamţ, Oradea şi Cluj, precum şi valorificarea acestora atât din punct de vedere comercial, cât şi cultural şi istoric, împreună cu comunităţile cu care Poşta Română împarte acest patrimoniu), investiția fiind estimată la 54,5 milioane de lei.

Palatul Poștei este una dintre clădirile reprezentative ale municipiului Cluj-Napoca. Acesta a fost ridicat la sfârșitul secolului XIX, pe actuala stradă Regele Ferdinand. Imobilul și-a păstrat utilitatea inițială, aici funcționând Direcția Regională de Poștă Cluj.

Clădirea Poștei este construită pe două niveluri: parter şi un etaj. La parter se află o încăpere generoasă, aici fiind amenajate mai multe ghișee, birouri şi spații de depozitare a coletelor. La etaj sunt amenajate, de asemenea, câteva birouri pentru funcționarii instituției.

Palatul Poștei are trei intrări: intrarea principală, care dă în sala de la parter, se află pe str. Regele Ferdinand, la numărul 33, iar una dintre intrările secundare se află pe strada Octavian Petrovici, aceasta aparține tot poștei și de aici se pot trimite sau ridica colete. Cealaltă intrarea secundară se află pe străduța din partea nordică.
Din păcate, în ultimii ani, lipsa investițiilor de întreținere și reabilitare a dus la deteriorarea clădirii.

Recomandat pentru dvs.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut