MS: Peste 135.000 de cutii de Euthyrox vor fi aduse din Germania

În 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate în România 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg și 59.315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania – a anunțat, miercuri, Ministerul Sănătății.

„Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor. Astfel, compania producătoare a anunțat că, în depozitele din România au fost aduse, în data de 31 martie 2020, un număr de 140 122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54.240 cutii au fost deja distribuite” – se precizează într-un comunicat remis, miercuri, presei.

Prin intermediul aceluiași document, Ministerul Sănătății face apel către pacienți să nu facă stocuri de medicamente și să nu utilizeze medicamentele fără acordul medicului curant. De asemeni, roagă farmaciile să elibereze aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale.

Euthyrox este un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene.

M. T.

Articole din aceeasi categorie