Motocicliștii, în sprijinul inițiativei „Vă Ajutăm din Cluj”

O sută de motocicliști din Comunitatea Moto Cluj vin în sprijinul inițiativei „Vă Ajutăm din Cluj”, livrând medicamente celor în vârstă de peste 65 de ani, celor cu boli cronice sau în imposibilitate de deplasare, care apelează la numărul unic 0364.406.517.

„Trebuie să ne gândim cu toții la modul practic prin care îi putem ajuta pe alții, acum. E adevărat că uneori asta pretinde sacrificii, mai ales în situații de criză, dar, ca motociclist, eram încrezător că în Comunitatea Moto Cluj voi găsi oameni gata să se implice. În primele 24 de ore, deja, aveam pe listă peste 120 de motocicliști voluntari, gata să își asume misiunea distribuției de medicamente pe cheltuiala lor de transport. Imediat am început, împreună cu coordonatorii «Vă Ajutăm din Cluj», să personalizăm procedurile de siguranță la contaminare, astfel încât să îi protejăm și pe cei cărora le livrăm, dar și pe noi, prin reguli extrem de stricte” – declară Timotei Câmpean, coordonatorul proiectului #MotoVoluntar.

„Am ridicat de la coordonator vesta și echipamentul de protecție (mănuși, mască, dezinfectant). Am pornit spre punctul de ridicare a pachetului. Am încărcat în cutiile motocicletei medicamentele, dar și alimente. La destinația din satul Ciumăfaia, familia care aștepta pachetul așezase în fața porții niște cutii în care am putut să descarc totul fără să am contact direct cu aceștia. De peste gard, mi-au mulțumit și ne-am făcut cu mâna bucuroși” – relatează Fábián Kristóf, unul dintre motocicliștii voluntari.

„Ca motociclist, îți asumi, prin definiție, un risc posibil. Mă bucur că fac parte dintr-o comunitate moto activă, bine coordonată și că sunt implicat în acest proiect. De asemenea, mă motivează faptul că îi ajut pe cei care respectă îndemnul de a sta acasă. Așadar, «Stați ACASA, venim noi!»” – declară un alt voluntar motociclist, Rareș David Pascu.

Moto Cluj nu este la prima implicare în problemele comunității. De-a lungul timpului, motociclișțtii clujeni au organizat diferite campanii de conștientizare în trafic și promovare a mobilității (campania regională „Atenție la motocicliști”, cursuri de prim ajutor), acțiuni umanitare (cursa anuală de strângere de fonduri pentru cei cu afecțiuni ale prostatei – „The Distinguished Gentlemans Ride”, distribuire alimente unor familii nevoiașe), expoziții moto pentru publicul larg (expoziția anuală „Moto Retro Cluj”) etc.

M. T.

Articole din aceeasi categorie