Moșul a adus o mare bucurie copiilor din Tureni

Neobositul Moș se v-a retrage gârbovit la sfârșitul acestor sărbători de iarnă după socotirea lungimii drumurilor pe care a cărat desagii plini cu daruri pentru copii care l-au răsplătit cu aplauze și frumoasele colinde închinate nașterii Mântuitorului.

Bucuria acestor copilași frumoși cu ochii plini de optimism și bucurie, am văzut-o și în acest an la cei peste 250 de copii invitați la întâlnirea cu Moșul în sala de festivități a Căminului cultural din această plăcută și din ce în ce mai viguroasă comună din proximitatea cheilor Turzii și Tureniului.

Prin intermedierea primăriței Dana Mănăilă, a Consiliului Local Tureni și conducerii Școlii gimnaziale, Moș Crăciun a poposit mai devreme în mijlocul sutelor de copii și părinți care au realizat un adevărat spectacol generic în lăcașul de cultură, în care principalii actori au fost copii, Moșul și spiridușii săi.

De altfel, an de an, prin generozitatea conducerii comunei, se desfășoară acest dorit eveniment tradițional care dă acea frumusețe unică a satului românesc în care rădăcinile obiceiurilor de aleasă valoare au o adâncă perenitate, și nu se uită niciodată, chiar dacă se mai diversifică, însă fără a-i …parfuma prea mult substanța generică.

La Tureni, peste 250 de copii români, maghiari și de etnie romă, s-au bucurat de întregul program al sărbătorii în aceeași limbă, au îmbrăcat frumoase costume tradiționale care au bucurat privirile unanime, iar programul de colinde prezentat de ai pe scenă, în prezența Moșului, au degajat puritatea anilor copilăriei pe care, și noi, vârstnicii o ducem cu noi.

Primarul comunei, doamna Daniela Mănăilă, iubită precum o mamă de școlari și de cei mici, le-a urat Bun venit copiilor, părinților, cadrelor didactice și Moșului, subliniind importanța evenimentului și a sărbătorilor de sfârșit de an, transmițând celor mici și mari cele mai frumoase gânduri de sănătate, sărbători fericite și un an nou cu împliniri de mare valoare.

După un scurt recital al solistei Georgiana Boar, copii grădiniței, preșcolarii și elevii claselor l – Vlll, au prezentat un cuprinzător și aplaudat program de colinde, chiar unele scenete dedicate sărbătorilor de iarnă, iar apoi a intrat pe scenă actorul Marian Râlea și ai săi colaboratori mascați în urși, vulpi și alte personaje de poveste. Programul său a uimit nu doar prin valoare artistică și ținută scenică, ci și prin interacțiunea cu cei mici, și chiar cu Moșul care a descărcat zeci de desagi cu daruri, oferite sutelor de copii în pungi, pe care unii micuți nici nu puteau să le ducă, de unde și concluzia că moșul a fost suficient de generos și cu cei cuminți, și cu cei …ștrengari.

Dumitru VATAU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut