Monument dedicat memoriei eroilor felecani din cele două războaie mondiale

Un monument dedicat memoriei eroilor felecani care și-au pierdut viața în cele două războaie mondiale va fi sfințit duminică în localitatea Feleacu. Potrivit primarului Gabriel Costea, monumentul a fost ridicat în zona cunoscută sub numele ”La Troița”, situată în Dealul Feleacului, lângă DN 1. „Initiativa ridicării acestui monument a aparținut domnului profesor-doctor Simon Simion, iar finanțarea pentru ridicarea monumentului a fost obținută de către Primăria Feleacu de la Guvernul României printr-un program dedicat Centenarului Marii Uniri”, a declarat edilul.

Manifestările vor debuta la ora 9.00, cu slujba religioasă de la Mănăstirea “Sfânta Troița”, după care se va porni în procesiune spre zona ”La Troiță”.

Ceremonia de sfințire a monumentului dedicat eroilor felecani din cele două războaie va avea loc începând cu ora 12.30 și va fi oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului. De asemenea, la eveniment sunt așteptați să participe personalități ale vieții academice, culturale și administrative. Detașamentul de onoare va fi format din militari din cadrul Regimentului 317 ISR „Vlădeasa” și din membrii formației de muzică militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. Totodată, cei prezenți la manifestare vor putea asista la un program de cântece patriotice și moțești oferit de ansamblul folcloric Dor Transilvan și Mariana Morcan.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut