Monedă aniversară din argint

Începînd din 22 martie, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 22 martie 2021, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la încheierea unificării monetare.

Moneda este din argint, cu titlu 999‰, calitate proof, are valoarea nominală de 10 lei, forma rotundă, diametrul de 37 mm, greutatea de 31,103 g și cant zimțat.

Aversul monedei redă imaginea Palatului Vechi al Băncii Naţionale a României, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2021”.
Reversul monedei prezintă un detaliu al reversului bancnotei de 1 leu, care circula în România în perioada în care s-a realizat unificarea monetară, şi inscripţia circulară „100 DE ANI DE LA INCHEIEREA UNIFICARII MONETARE”.
Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză,
care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim
al emisiunii este de 1.000 piese, iar preţul de vânzare pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 450lei, exclusiv TVA. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României și pot fi achiziționate de la Sucursala regională BNR Cluj. Informaţii cu privire la achiziţia monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naţionale a României, secţiunea Numismatica.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut