Modificări la regulamentul de administrare a parcărilor publice cu plată orară

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică pentru aprobarea Regulamentului de administrare a parcărilor publice cu plată orară din oraș.

Municipalitatea clujeană expune și câteva argumente. Astfel, având în vedere regulamentul aprobat în 2017, prin care se stabilesc două zone tarifare pentru străzile pe care sunt instituite locuri de parcare cu plată orară, precum și proiectele de reamenajare și modernizare a unora din acestea, este neceasră actualizarea în concordanță cu situația existentă în prezent.

Practic, proiectul propune eliminarea străzilor pe care nu au fost instituite locuri de parcare cu plată orară sau străzile unde au fost reamenajate și instituite locuri de parcare pentru riverani, precum și includerea unor străzi noi unde au fost instituite astfel de locuri de parcare cu plata orară.

„Eliminarea străzilor din zona tarifară doi este justificată de faptul ca pe acestea nu au fost instituite locuri de parcare cu plată orară, fiind situate în zone mai puțin centrale, în cartiere, unde regimul aplicabil este cel de abonamente anuale pentru riverani. Mai mult, pe Bulevardul Nicolae Titulescu a fost instituită și o bandă de circulație dedicată autobuzelor și bicicletelor, iar pe strada București și Calea Florești sunt instituite locuri de parcare la regim abonament anual pentru riverani.”, argumentează municipalitatea.

De asemenea, s-a propus și introducerea în zona de plată orară a șase noi străzi, unde au fost instituite locuri de parcare destinate parcării de scurtă durată.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut