Modernizarea și dotarea școlilor în atenția edililor gherleni

Zilele trecute a avut loc ședința Consiliului Local Gherla, unde, alături de alte probleme edilitar-gospodărești au fost discutate și proiectele referitoare la modernizarea și dotarea unităților de învățământ, un domeniu ce se ală permanent în atenția celor care administrează orașul de pe Someș.

Cu această ocazie a fost prezentat un referat cu privire la dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a tuturor școlilor și grădinițelor de pe raza municipiului, scopul acestor inițiative fiind îmbunătățirea considerabilă a calității actului educațional, echiparea și dotarea corespunzătoare a laboratoarelor și cabinetelor de specialitate. Aceste dotări vizează Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, Liceul Teoretic „Petru Maior”, Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond” și Liceul Tehnologic, unde va fi îmbunătățită echiparea atelierelor de practică. De asemenea, toate grădinițele vor fi dotate cu echipamente digitale și calculatoare noi.

De pe agenda de lucru a Primăriei nu lipsesc nici investițiile. La Școala Gimnazială Nr. 1, acum doi ani au fost demarate lucrările de mansardare a clădirii de pe strada Liviu Rebreanu, dar între timp contractul dintre beneficiar și constructor a fost reziliat. Edilii municipiului ne-au asigurat că se va continua execuția lucrărilor. Tot la Școala Gimnazială Nr. 1 se construiește o nouă sală de sport, o investiție importantă, având în vedere că unitatea de învățământ până în prezent nu a avut o sală pentru susținerea orelor de educație fizică… Să nu uităm, acolo învață peste 500 de elevi din clasele I-VIII, care în prezent, din cauza lucrărilor de construcții studiază în mai multe locații, dispensate în tot orașul.

La doar câțiva pași de această școală se află în finalizare noul internat din curtea Liceului „Kemény Zsigmond”, unde acum câțiva ani a fost amenajată o modernă sală de sport. Gherlenii au fost înștiințați că în curând se va moderniza și clădirea Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” , unde va fi mansardată clădirea dinspre strada 1 Decembrie 1918 și se va construi o nouă centrală termică.

Printre proiectele în evaluare – PNRR se găsește renovarea energetică a corpurilor școală aparținând Liceului Tehnologic și Școlii Gimnaziale Nr. 1, dar în viitor vor fi executate astfel de investiții și la celelalte unități de învățământ din municipiul Gherla.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut