Modernizarea drumurilor în comuna Fizeşu Gherlii

Cine nu a trecut de mult prin localitatea Fizeşu Gherlii nu mai recunoaşte strada principală. Chiar zilele trecute, pe o lungime de 5 kilometri, prin grija Consiliului Judeţean Cluj a fost turnat un nou covor asfaltic, ce dă o înfăţişare aspectuoasă drumului spre Câmpie ce trece prin comună.

Stratul de asfalt încă nici nu s-a răcit, totul este proaspăt, drumarii efectuând o lucrare de calitate. Acum un an edilii comunei au amenajat şi trotuare pe marginea drumului, la fel o investiţie importantă pentru îmbunătăţirea circulaţiei pietonale. Pe strada principală, Fizeşu Gherlii niciodată nu a avut trotuare, lumea umbla pe marginea carosabilului, periclitându-și siguranţa şi sănătatea, neştiind când vine din urmă o maşină. Prin grija Primăriei s-a realizat această lucrare, ce va fi continuată şi în viitor.

Nu numai pe strada principală vor fi amenajate noi trotuare, ci şi pe uliţele laterale. Vor fi amenajate şi şanţuri de scurgere a apei. Astfel de lucrări gospodăreşti au fost efectuate şi în localităţile componente Nicula, Bonţ şi Săcălaia. Paralel cu aceste obiective edilitare, în centrul de comună se munceşte la prelungirea reţelei de canalizare.

Avînd în vedere că pe raza comunei Fizeşu Gherlii se află unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale din spaţiul românesc, Mănăstirea Nicula, în ultimii ani a fost  modernizat şi drumul ce duce la frumosul lăcaş de cult. Mănăstirea se bucură de mare căutare, în ciuda pandemiei, cu respectarea, desigur, a regulilor impuse.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut