Modelele de bune practici ale Clujului

Primarul Emil Boc a prezentat municipiul Cluj-Napoca și politicile locale în domeniul educației la conferința digitală „Building back better: a stronger social Europe – What role for cities?”, organizată de Eurocities cu participarea a mari orașe europene precum Amsterdam, Berlin, Barcelona sau Frankfurt.

Edilul a subliniat că investițiile în educație sunt cele mai bune investiții din lume pentru că nu vin cu grija falimentului.

„Aceasta este filosofia noastră de bază. La Cluj-Napoca, 20% din taxele și impozitele locale plătite de clujeni merg către sistemul educațional. În decursul timpului, Primăria Cluj-Napoca a investit peste 10 milioane de euro în dotarea școlilor pentru învățământul digital, prin pregătirea infrastructurii aferente.

Mai mult, municipiul nostru este parte a unei inițiative cu potențial semnificativ în domeniul de inovare în educație, prin crearea clusterului de educație C-EDU la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Consiliul Județean, universitățile clujene, școli și alte instituții.
Susțin în continuare că trebuie să funcționăm pe principiul sistemului ECO, nu pe cel al sistemului EGO pentru a reuși să dezvoltăm proiecte inovatoare și să răspundem provocărilor din domeniul educației, cu atât mai mult în era digitală și contextul epidemiologic actual”, a declarat Emil Boc.

El a mai subliniat că educația reprezintă cheia pentru a scăpa de sărăcie, iar srategia locală vizează integrarea elevilor cu risc de excluziune socială în comunitate prin educație, fără de care nu pot avea un loc de muncă bine plătit sau o dezvoltare favorabilă.

„În orașul nostru, nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat. În Cluj-Napoca avem grijă ca elevii să aibă parte de transport gratuit la unitățile de învățământ, investim în continuare ca să poată avea loc în creșe, investim în programe after-school, am asigurat tablete pentru școli și pentru copiii care provin din familii defavorizate, am asigurat acces la Wi-Fi gratuit și continuăm preocuparea intensă pentru acest domeniu, astfel încât toți elevii să poată parcurge ciclul educațional, atât de important pentru dezvoltarea lor”, a mai spus Boc.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut