Misiuni în volum de peste 80 de ore de zbor, executate de Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca în trimestrul al IV-lea 2021

Activitatea de zbor a Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca în al patrulea trimestru al anului 2021 a constat în îndeplinirea cu succes și în condiții de securitate aeriană a misiunilor ordonate în cooperare cu alte structuri ale MAI sau în cooperare cu Ministerul Sănătății și de executarea zborului de instruire pentru perfecționarea pregătirii personalului.

În trimestrul al IV-lea 2021, personalul aeronavigant al unității a executat 80 ore și 16 minute de zbor cu elicopterele aflate în dotarea I.G.Av., din care: misiuni ordonate – în volum de 15 de ore și 41 minute; zbor de instruire – în volum de 2 ore și 20 minute; misiuni SMURD și în punctele de operare aeromedicale – în volum de 62 de ore 15 minute.

Conform celor anunțate, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca, lt. col. Barbu Costin, personalul din Centrul Operațional al unității a coordonat 214 misiuni aeriene, în trimestrul al IV-lea 2021, pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică. De asemeni, asigurarea meteorologică, componentă importantă pentru desfășurarea activităților aeronautice, a fost realizată prin furnizarea operativă a datelor și informațiilor privind evoluția condițiilor meteorologice, care au contribuit la executarea în condiții de securitate a 172 misiuni de zbor.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut