Ministrul Culturii, în vizită la Cluj-Napoca

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, va efectua la finalul acestei săptămâni o vizită de lucru ce se va concentra pe mai multe obiective în localitatea Grădiștea de Munte, comuna Orăștioara de Sus, județul Hunedoara și municipiile Alba-Iulia și Cluj-Napoca.
Astăzi, în intervalul orar 14:30 – 17:00, ministrul Bogdan Gheorghiu va vizita situl arheologic Sarmizegetusa Regia, Grădiștea de Munte, comuna Orăștioara de Sus, jud. Hunedoara, cu componentele: Zona Sacră, unde se află în pregătire o intervenție de urgență finanțată prin Programul Național de Restaurare, Cetatea Sarmizegetusa – urmărirea implementării proiectului „Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european”- finanțare prin granturile SEE, programul RO-Cultura, derulat prin Unitatea de Management a Proiectului, pe baza unui proiect realizat de Institutul Național al Patrimoniului (INP) și Turnurile locuință de la Costești-Cetățuie, unde se desfășoară o intervenție de urgență realizată de Ambulanța pentru Monumente, cu sprijinul INP. Alături de Ministrul Culturii, vor mai fi prezenți: Vetuța Stănescu-Secretar de Stat la Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației, Vasile Marian-Inășescu, primarul localității Orăștioara, Lucian Heiuș-Deputat, reprezentant al Consiliului Județean Hunedoara (tbc) și Ștefan Bâlici – director general al Institutului Național al Patrimoniului. Pe data de 08.08.2020, în intervalul orar 10:00 – 12:00,ministrul Gheorghiu se va deplasa la Cetatea Alba Carolina, în intervalul orar 13:50 – 14:30 va fi prezent la Badea Vasile Soporan, Rapsod Popular – Tezaur Uman Viu din anul 2012, din comuna Frata, jud. Cluj,iar în intervalul orar 20:30 – 21:30 va participa la festivalul TIFF: Gala de Închidere și Decernarea premiilor, unde va înmâna un premiu.
Presa va avea acces la toate acțiunile menționate mai sus, cu excepția vizitei de la Badea Vasile Soporan, Rapsod Popular – Tezaur Uman Viu.

Articole din aceeasi categorie