Medicii sunt şocaţi

Poţi scăpa de noul virus care a creat panică? Aceasta este întrebarea incitantă şi promiţătoare care tronează pe reclama unui produs mai mult sau mai puţin farmaceutic, promovat pe internet. Odată ce se ajunge la prezentarea minunii cu pricina se poate afla că medicamentul miraculos este „printre cele mai puternice și mai inovatoare suplimente naturale pentru anul 2020, ce protejează sistemul imunitar împotriva afecțiunilor virale infecțioase ce apar”, deci, dacă luăm în calcul şi întrebarea de mai sus, răspunsul e că da, de bună seamă tratează şi virusul care „a creat panică”.

Practica nu e nouă. Internetul geme de reţete care mai de care mai grozave, inovatoare şi nemaipomenite, leacuri ieftine ce, iată, fie abia acum au fost descoperite, fie se ştia de mult de dânsele dar au fost ascunse de „marii producători farmaceutici”, şi a căror prezentare începe cu enunţul „Medicii sunt şocaţi”. Dar ce nu se tratează oare pe internet? Răspunsul e greu de dat. Căci, acolo, leacuri senzaţionale există pentru orice. Să le luăm pe rând.

„Vestitul medic urolog român a povestit cum doctorii din România îi păcălesc pe bărbații care vor să trateze prostatita și adenomul de prostată”. Totul e clar şi limpede, atâta doar că, de chiar îţi pui mintea să afli cine e vestitul urolog român nu-l poţi găsi în nici un fel. Stă ascuns. Dar nu-i nici un necaz, căci adenomul de prostată beneficiază de o gamă extrem de largă de tratamente, recomandate prin anunţuri de genul „Prostatita va dispărea în 7 zile dacă faci…”. Iar mândria noastră naţională poate ajunge la cote maxime dacă aflăm că „Studenta-minune din România a fost arestată după publicarea metodei de curățare a prostatei, care ar putea salva milioane de vieți! După eliberare, ea a primit cel mai mare premiu medical din țară pentru descoperirea unei metode de tratare a prostatitei.” Iată şi evenimentul (nu se ştie exact care, dar mai contează asta?): „În primăvara anului 2019, la Congresul European de Urologie s-a întâmplat ceva incredibil. Întreaga sală i-a aplaudat 10 minute în picioare persoanei (desigur, greşelile gramaticale sunt scuzabile din cauza emoţiei şi entuziasmului) care se afla la tribună. Ea a fost o studentă din România. Ea a propus utilizarea unei formule unice, care permite vindecarea completă a prostatitei și prevenirea consecințelor letale.”

Faptul nu trebuie să ne mire căci studenţii români, unii dintre ei chiar clujeni, sunt aplaudaţi tot câte 10 minute în şir (se pare că acesta este timpul maxim admis) la tot felul de congrese internaţionale, al cardiologilor, al specialiștilor în endocrinologie, ba chiar şi la cel al medicilor oftalmologi, unde aplauzele recompensau „descoperirea unei modalități de a restabili vederea la orice vârstă”. Pe bună dreptate, nu-i aşa?

Alte afecţiuni beneficiază de alţi promotori. Pentru „venele umflate” sunt preferate persoanele venerabile, înscrise fără excepţie în Cartea recordurilor datorită vârstei la care au ajuns, şi care sunt deţinătoarele unor medicamente ce vindecă simplu şi fără greşeală şi varicele şi hipertensiunea arterială.

Dacă mai adugăm la toate acestea o altă „descoperirea inovatoare” care „elimină 41 de afecțiuni dureroase – fără pastile, fără injecții, fără a sta la cozile de la cabinetele medicale și fără a cere ajutor”, plus „pasta de dinţi care tratează şi cariile”, vedem că, într-adevăr, dacă citesc aşa ceva, medicii sunt şocaţi.

Articole din aceeasi categorie