Medic clujean, reținut pentru că ar fi eliberat adeverințe de vaccinare anti-COVID false

O tânără 26 din Cluj-Napoca, medic colaborator la Centrul de vaccinare din orașul Ocna Mureș, a fost reținută de polițiștii din Albă pentru fals informatic pentru că ar fi eliberat adeverințe de vaccinare împotriva Covid-19 false.

Polițiștii nu au dezvăluit numele medicului, precizând că în cursul zilei de 6 august, tânară va fi dusă în fața instanței cu propunere de arestare.

În urma perchezițiilor care au avut loc în 5 august 2021, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru fals informatic, a fost ridicat un telefon mobil, o tabletă și o unitate de calculator. O persoană a fost reținută.

La data de 5 august 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.

Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și indisponibilizate bunuri în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracțională, respectiv un telefon mobil, un laptop și o unitate de calculator.

10 persoane au fost citate și audiate”, se precizează într-un comunicat transmis pentru Făclia de IPJ Alba.
Dacă va fi găsită vinovată, tânăra va primi până la șapte ani de închisoare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut