„Meciul” Emil Boc – Cătălin Drulă continuă

Războiul declarațiilor pe tema centurii metropolitane dintre liderul USR, Cătălin Drulă, și primarul Emil Boc, continuă. Fostul ministru al Transporturilor a lansat un atac dur la adresa lui Emil Boc, chiar aici, la Cluj-Napoca.

El a criticat, într-o conferință de presă, administrația locală și pe primarul Emil Boc despre care a spus că „minte” și că a făcut „o obsesie” pentru el, pomenindu-i numele într-o ședință „de 14 ori”. În opinia sa, Emil Băc se teme de USR. „Am venit la Cluj ca să fluier în biserică. E momentul ca noi, USR, să îi spunem primarului că minte cu nerușinare. Boc a făcut o obsesie pentru mine și mi-a menționat numele de 14 ori într-o ședință. Clujul are nevoie de proiecte mari, de viziune și eu vreau să vă spun adevărul despe centură și metroul din Cluj, dar și despre alte proiecte mari de infrastructură”, a declarat Cătălin Drulă.

El a atras atenția, din nou, că proiectul centurii este întârziat din cauza adminstrației locale, și în acest caz nu există vinovați imaginari.

Potrivit lui Drulă, proiectul centurii a fost luat de Emil Boc în ograda sa, în 2017, dar nu s-a terminat nici măcar studiul de fezabilitate. Totodată, el a atras atenția că acordul de mediu a fost obținut abia zilele trecute. Cătălin Drulă a mai precizat că și în cazul metroului, există tergiversări, mai exact că depunerea ofertelor a fost amânată de două ori.

După ce a mai punctat câteva proiecte pe care el le consideră întârziate, Cătălin Drulă i-a transmis un mesaj primarului, și anume că vremea sa apune.

Contactat telefonic de Făclia de Cluj, pentru a exprima un punct de vedere, Emil Boc a declarat: “Domnul Drulă a furat șansa Clujului de a avea asigurată finanțarea pentru centură și pentru o parte din banii de la metrou. Domnii miniștri Bode și Boloș au asigurat în planul de reziliență finanțarea centurii metropolitane a Clujului și un miliard de euro pentru metrou. Domnul Drulă, în momentul în care a fost ministru a scos centura metropolitană din Planul de reziliență, și a tăiat de la un miliard la 300 milioane banii pentru metrou. Acest individ este un pericol pentru Cluj și pentru Transilvania, ocoliti-l, pentru că acolo unde ajunge otrăvește fântâni, ia bani de la ardeleni și își bate joc de munca acestei regiuni, nu-l băgați în seamă, pentru că nu merită”, a declarat Emil Boc.

Explicatie foto

Dovada din Planul de reziliență inițial adoptat de către guvern propus de miniștrii Bode și Boloș în guvernarea liberală

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut