Mecanism de ajutor imediat pentru copiii din Turcia și Siria, inițiat de Salvați Copiii

Cutremurele din Turcia și Siria au lăsat mii de copii fără părinți, locuințe, haine călduroase, hrană și acces la medicamente și servicii medicale. În astfel de situații, intervenția umanitară trebuie să fie imediată – atenționează Salvați Copiii România.

„Copiii au nevoie de îngrijire, de alimente, de căldură și mai ales trebuie să fie în siguranță. Cele două seisme din Turcia au fost urmate de mai bine de 100 de replici, iar condițiile meteorologice de pe teren sunt dure: vântul puternic, ploile și ninsorile îngreunează munca salvatorilor și îi pun în pericol vital pe cei mai vulnerabili. Acestor riscuri li se adaugă, în Siria, condițiile drastice ale unui război care durează de mai bine de un deceniu, care a vulnerabilizat situația economică, lăsând mai mult de 15 milioane de oameni dependenți de ajutorul umanitar. Cu un sistem sanitar în colaps, copiii sirieni afectați acum de seisme sunt în risc vital imediat” – arată organizația.

Salvați Copiii România, în coordonare cu Save the Children, a creat mecanisme pentru ajutor IMEDIAT: prin donații online: https://bit.ly/SprijinaTurcia sau prin Paypal: https://bit.ly/DoneazapentruTurcia

De asemeni, se poate dona direct în contul Salvați Copiii România: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei), cu mențiunea: Sprijin Turcia.

„Ar fi de neconceput ca viețile acestor copii să fie în pericol, după ce ei au supraviețuit acestor cutremure de proporții. Intervenția umanitară în astfel de situații trebuie să fie promptă. E nevoie de un răspuns internațional coordonat și de mobilizarea rapidă a comunității de donatori, pentru că până se pun în mișcare fonduri publice, acești copii sunt pe stradă, în frig”, spune Gabriela Alexandrescu, președinte Executiv Salvați Copiii România.

Potrivit estimărilor, în Turcia au fost afectați de cutremure 13,5 milioane de oameni din 10 provincii din partea de sud a țării. Mii de oameni sunt încă prinși sub ruine și fiecare oră este critică. Echipele Save the Children sunt pe teren asigurând hrană pentru copiii aflați în adăposturile din Turcia și Siria, dispozitive de încălzit, corturi, pături, saci de dormit, îmbrăcăminte, încălțăminte, precum și kituri pentru bebeluși.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut