MEC: Cum pot fi încheiate mediile elevilor în anul școlar 2019-2020

Lucrările scrise pentru semestrul al II-lea (teze) nu se vor mai ține, iar mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative/ note, informează Ministerul Educației și Cercetării, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

MEC prezintă opt situații în care mediile elevilor pot fi încheiate, astfel:

  • Dacă elevul are cel puțin două note în semestrul al II-lea, dar activitatea sa online nu poate fi valorificată, situația școlară semestrială se poate încheia doar cu aceste două calificative/ note.
  • Dacă elevul are cel puțin două calificative/ note în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea online, situația școlară semestrială se poate încheia și cu mai mult de două calificative/ note.
  • Dacă elevul are doar o notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea desfășurată online, atunci a doua notă va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.
  • Dacă elevul are doar un calificativ/ o notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea desfășurată online, situația sa școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.
  • Dacă elevul nu are nici un calificativ/ nici o notă în semestrul al II-lea și nu i se poate valorifica activitatea online, atunci media semestrului I devine media anuală.
  • Dacă elevul nu are nici o notă în semestrul al II-lea și i se poate valorifica activitatea online, atunci situația școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.
  • Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și nu poate fi valorificată activitatea online, cadrul didactic decide împreună cu elevul/ părintele/ susținătorul legal data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/ un proiect prin care să fie notat, iar nota la această evaluare devine media anuală.
  • Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și se poate valorifica activitatea online, atunci media semestrului al II-lea poate fi încheiată cu cel puțin două note.

Valorificarea activității online prin calificativ/ notă se face cu acordul elevului sau cu acordul părintelui/ susținătorului legal – mai precizează sursa citată.

M. T.

Articole din aceeasi categorie