Material lemnos confiscat de polițiști, la Mărgău

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au confiscat 54,95 mc de material lemnos, în urma unor controale efectuate joi, 12 noiembrie, la depozitele a 3 societăți comerciale de pe raza comunei Mărgău.

În urma neregulilor constatate pe linia prelucrării și depozitării materialelor lemnoase, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010.

Activitățile desfășurate în aceeași zi au vizat și verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Astfel, au fost legitimate 57 de persoane și verificate peste 40 de autovehicule. Urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 38.235 de lei. Dintre acestea, 29 au fost aplicate pentru încălcări ale normelor rutiere, fiind retras, în acest context, un certificat de înmatriculare.

Alte 9 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale normelor de protecție individuală prevăzute de Legea 55/2020, 3 sancțiuni pentru încălcarea OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, încălcarea normelor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, dar și în conformitate cu Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut