Măsuri sporite de siguranță la Maternitatea REGINA MARIA Cluj

În Maternitatea REGINA MARIA Cluj au fost luate măsuri sporite de siguranță, triaj și igienă pentru pacienți, medici și întreg personalul care asigură continuitatea activității medicale. Triajul epidemiologic este supervizat de un medic specialist și, la recomandarea acestuia, toate pacientele care intră în spital urmează un protocol strict premergător nașterii.

O pacientă care prezintă un risc epidemiologic oricât de mic este izolată imediat și tratamentul ei se face pe un circuit separat, pentru a exclude contactul său cu alți pacienți. Pentru astfel de cazuri există camere de izolare în fiecare secție din spital, atât pentru mamă, cât și pentru copil – au anunțat reprezentanții Rețelei de Sănătate REGINA MARIA.

Potrivit acestora, ca o măsură de siguranță suplimentară, toate viitoarele mame sunt testate pentru COVID-19, „chiar dacă prezintă sau nu simptome”. În cazul unui rezultat PCR pozitiv, pacienta urmează calea legală, conform protocolului stabilit de autorități: este anunțată Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, pentru a realiza transferul pacientei în condiții de siguranță la spitalul desemnat de autorități să gestioneze cazurile de femei însărcinate confirmate cu COVID-19. Dacă rezultatul este negativ, pacienta urmează cursul normal din spital.

„Pentru protecția pacientelor, vizitele aparținătorilor au fost restricționate încă de la începutul pandemiei, iar vizitele medicale programate anterior nașterii au fost reduse la minim. Consulturile au fost organizate, astfel încât interacțiunea cu cadrele medicale să se desfășoare în condiții de siguranță. Pacientele țin strâns legătura cu medicul lor curant și împreună cu el stabilesc ce consulturi sunt absolut necesare și ce este de făcut în cazul unei urgențe” – se precizează într-un comunicat remis presei.

Articole din aceeasi categorie