Măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență privind acordarea necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ teritoriale, precum și pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Conform actului normativ, bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu 230 milioane lei pentru achiziția de măști de protecție, care vor fi puse la dispoziția autorităților publice locale pentru toate persoanele și familiile defavorizate de pe raza unităților administrativ teritoriale.

„În următoarele două luni, fiecare persoană eligibilă va primi un număr de 50 măști de protecție. Vor beneficia de acest sprijin, aproximativ 2.300.000 de persoane, după cum urmează:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) pensionarii sistemului public de pensii, ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările și completările ulterioare;

d) persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare” – informează Ministerul Sănătății.

Achiziția măștilor de protecție va fi realizată de Ministerul Sănătății în baza necesarului comunicat de autoritățile publice locale. Măștile de protecție vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale, cu ajutorul asistenților medicali comunitari și al mediatorilor sanitari, în termen de maxim 3 zile de la primirea acestora din partea direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *