Mașini în flăcări și apartamente afectate de incendiu, la Sânnicoară

Două apartamente din localitatea clujeană Sânnicoară au fost afectate de un incendiu care cuprinsese două autoturisme aflate într-o parcare pe strada Viitorului.

Pompierii au fost alertați inițial în jurul orei 10:10 printr-un apel de urgență care anunța că arde un autoturism dintr-o parcare. Puțin mai târziu, un alt apel menționa că autoturismul arde în apropierea unor balcoane și a altor două autoturisme, care sunt în pericol să se aprindă.

„Pompierii sosiți la locul solicitării au găsit două autoturisme staționate în parcarea de la primul nivel al unui bloc de locuințe cu patru etaje, cuprinse în totalitate de flăcări, iar în apropierea acestora se aflau parcate încă trei autoturisme. Locatarii apartamentelor situate în apropierea parcării erau ieșiți din acestea, fiind alertați de zgomotele generate de arderea celor două autoturisme. Stingerea flăcărilor, care au cuprins cele două autoturisme, a durat cca 10 minute, fiind evitată propagarea acestora la vecinătăți. Căldura degajată a topit izolația termică de polistiren poziționată pe plafonul parcării, elementele decorative din aluminiu a două balcoane situate deasupra focarelor, au spart geamurile încăperilor dinspre balcoane ale celor două apartamente și au topit țevile instalației de scurgere a canalizării, care traversau prin spațiul parcării” – a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maior Andrei Biriș.

Locatarii blocului nu au solicitat îngrijiri medicale.

Cercetările preliminare au stabilit că incendiul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a unuia dintre autoturisme.

M. T.

Articole din aceeasi categorie