Mască de protecție și în Huedin, Apahida, Baciu, Borșa, Chinteni și Jichișu de Jos

Deoarece rata de incidență cumulată a cazurilor Covid-19 în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1.000 locuitori în Huedin, Apahida, Baciu, Borșa, Chinteni și Jichișu de Jos, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat Hotărârea nr. 67, prin care s-a dispus ca, începând cu 28 octombrie, ora 00.00, pe o perioadă de 14 zile, să fie aplicate următoarele măsuri privind prelungirea stării de alertă.

În localitățile menționate, se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unități.

Pentru acești operatori economici se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective. Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise pe terase. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă. De asemenea, a fost aprobată Hotărârea nr. 68, prin care s-a modificat funcţionarea unităţilor de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, astfel: * începând din 28 octombrie, trecerea la scenariul 3 de funcționare pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din Huedin, Apahida, Baciu, Borșa, Chinteni și Jichișu de Jos * începând din 26 octombrie, trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Grădinița Cu Program Prelungit „Sfânta Maria” Turda.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut