Mărțișoare muzicale pentru copiii din Cluj-Napoca

Cântecele, obiceiurile de primăvară și jocurile tradiționale specifice județului Cluj le vor fi prezentate copiilor de la Grădinița ,,Camigo” II din municipiul Cluj-Napoca, în cadrul proiectului cultural-educativ ,,Mărțișoare muzicale” (programul ,,Educație prin cultură”), derulat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT).

Întâlnirea va avea loc marți, 1 martie 2022, când grupul de copii ,,Muguri de folclor”, coordonat de prof. Alexandru Filip, le va prezenta preșcolarilor cântece de primăvară. Apoi, tinerii din cadrul Asociației „De la lume adunate și-napoi la lume date”, pregătiți de Daniel Rusu și Corina Cristuțiu, vor prezenta câteva jocuri tradiționale din județul Cluj. La final, copiii, alături de părinți, vor fi inițiați în jocul popular.

Proiectul „Educație prin cultură”, derulat în ultimii ani de CJCPCT Cluj, în parteneriat cu, și în școlile din județ, are menirea de a-i apropia pe tineri de tradițiile populare și de a le  trezi interesul și dragostea față de patrimoniul cultural românesc.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut