Maia Sandu, întrevedere cu Volodimir Zelenski

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale de lucru în Republica Elenă, informează marţi un comunicat al biroului de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova.

Potrivit comunicatului, cei doi oficiali au discutat despre tranzitul de grâne ucrainene pe teritoriul Republicii Moldova, despre ultimele evoluţii de pe front şi despre parcursul european.

„În această săptămâna, când Republica Moldova şi Ucraina îşi marchează Ziua Independenţei, am discutat despre cât de importante sunt pacea şi libertatea pentru ţările noastre. În pofida situaţiei regionale dramatice, ambele ţări fac reforme complicate şi paşi concreţi ca sa accelereze iniţierea negocierilor de aderare la UE’, a subliniat Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu a discutat cu omologul sau ucrainean despre cel de-al treilea summit al Platformei Crimeea la nivel de şefi de stat şi de guvern, care va avea loc miercuri, 23 august. Republica Moldova va fi reprezentată la acest eveniment de prim-ministrul Dorin Recean, precizează comunicatul.

„Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean. Moldova este alături de Ucraina, alături de ucrainenii care luptă pentru a-şi apăra pământul şi dreptul de a-şi decide propriul viitor’, a mai spus Maia Sandu, citată în comunicat.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut