Mai mulți bani pentru Programul Alimente

Consilierii locali clujeni vor dezbate un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 4.000.000 de lei pentru implementarea Programului social „Alimente”. Anul acesta, suma de bani alocată este, astfel, mai mare decât anul trecut.

Progranul Alimente a demarat în 2013, avându-se în vedere persoane marginalizate și, în general, persoane cu o situație materială precară, iar valoarea medie a unui pachet cu alimente era 32 lei, inclusiv TVA. Ulterior, a fost aprobată acordarea unui sprijin financiar sub formă de tichete sociale în valoare de 100 lei, iar din 2022, în valoare de 400 lei.

Conform municipalității, anul trecut, au fost acordate tichete sociale pentru 9159 beneficiari pentru care a fost alocată suma de 3.800.000 lei. Pentru anul 2023 suma estimată ca fiind necesară pentru acest proiect este de 4.000.000 lei.

Primăria Cluj-Napoca a început distribuirea tichetelor sociale pe format electronic (carduri) prin programul Alimente în urmă cu aprocimativ un an.

Acest ajutor anual se acorda, până atunci, sub formă de tichete sociale pe suport de hârtie.

În cadrul Programului social „Alimente” sunt avute în vedere mai multe categorii de persoane vulnerabile cu domiciliul/reședința în municipiul nostru, și anume: persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate; pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, persoane singure cu venituri mici; beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei; victimele traficului de persoane; victimele violenței domestice, dar nu numai.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut