Mai multe locuri în creșele clujene

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, că a purtat discuții cu miniștrii educației, sănătății și muncii pentru ca de la 1 septembrie să se revină la un număr mai mare de locuri în creșe.

În ce privește realizarea unei noi creșe și extinderea grădiniței din Parcul Feroviarilor, punct aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, Emil Boc a subliniat că e o investiție importantă într-o zonă în care avem nevoie în continuare, de creșă și grădiniță, prin aceasta încercându-se să se facă față solicitărilor ecosistemului clujean, pentru că, până la urmă, toată presiunea cade pe municipiu.

„La această oră avem 642 de locuri în creșe din cauza înjumătățirii lor pe fondul pandemiei Covid. Am purtat discuții cu Ministrul Educației, al Sănătății și al Muncii, pentru ca de la 1 septembrie să se revină în materie de distanțare, la prevederile anterioare, care să ne permită dublarea numărului de locuri. Ordinul a fost pregătit, a fost semnat. Probabil că în aceste zile va apărea în Monitorul Oficial ordinul care va permite ca de la 1 septembrie să mai avem încă 224 de locuri în plus la creșe, pe lângă cele 642”, a declarat primarul.

De asemenea, ar urma ca încă 32 de persoane să fie angajate în noile creșe, ceea ce presupune încă 352 de locuri disponibile, un total de 1397, adică plus 570 locuri față de ceea ce avem astăzi. „Până la finalul anului vom avea încă 90 de locuri dinalizate pe Meziad și în pregătire creșa cu 52 de locuri din Parcul Feroviarilor, cea de pe Câmpului cu 90 de locuri, pe termen mediu hubul educațional din Borhanci – o creșă”, a mai precizat Emil Boc. La acestea se adaugă trei creșe în Iris făcute de privați.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut