Mai multe intersecții și treceri de pietoni semaforizate, la Cluj-napoca

Aleșii locali clujeni vor dezbate, în ședința de săptămâna viitoare, un proiect privind aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Semaforizare intersecții și treceri de pietoni din municipiul Cluj-Napoca” – semaforizare șase treceri de pietoni și două intersecții. Inițiativa vine în continuarea celorlalte care au în vedere creșterea siguranței cetățenilor, pietonilor, în municipiul Cluj-Napca.

Aceste proiecte au în vedere creșterea siguranței cetățenilor, a pietonilor, sunt proceduri recurente. Sunt aproximativ opt zone în care se propun semaforizări, și sunt lucrări de investiții. Adică trebuie să avem studii de fezabilitate, pentru că nu discutăm strict, de treceri de pietoni”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Prin promovarea inițiativelor de acest fel, municipalitatea urmăreşte, printre altele, reducerea numărului de accidente, precum şi asigurarea unui mod sigur de traversare a pietonilor, prin semaforizarea trecerilor de pietoni cu butoane pietonale, astfel încât traversarea se face la cerere, prin acţionarea butoanelor, iar echiparea fiecărei locaţii se face cu stâlpi simpli sau consolă, pe care se monteaza semafoare pentru vehicule, pietoni şi dispozitive acustice pentru nevăzători.

Amca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut