Macron promite angajamentul său „total” la preluarea de către Franţa a preşedinţiei prin rotaţie a UE

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis vineri angajamentul său „total”, înaintea preluării, sâmbătă, de către Franţa a preşedinţiei prin rotaţie a UE, afirmând că 2022 trebuie să fie un „moment de cotitură” pentru continent, transmite AFP.

„Puteţi conta pe angajamentul meu total pentru a face din acest moment unul de progres pentru voi”, a spus Macron, în mesajul său televizat către francezi.

„Pentru controlul frontierelor, apărarea noastră, tranziţia climatică, egalitatea între femei şi bărbaţi, construirea unei noi alianţe cu continentul african, o mai bună gestionare a platformelor de internet şi cultura Europei”, a enumerat şeful statului francez.

UE şi-a dovedit valoarea în gestionarea pandemiei de COVID-19, a mai spus Macron.

Emmanuel Macron – bine plasat în sondaje în perspectiva alegerilor prezidenţiale din anul care începe – a amintit şi de scăderea ratei şomajului, precum şi de rata ridicată de vaccinare a francezilor anticoronavirus, neuitând să avertizeze că sunt de aşteptat „săptămâni dificile” din cauza „valului variantei Omicron”, dar a promis că va face „totul pentru a menţine activitatea în ţară şi a evita restricţii care ne împovărează libertatea”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut