Lucrări de reabilitare a Școlii Speciale pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra”

Lucrările de reabilitare a Școlii Speciale pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra” sunt în plină desfășurare.

Conform celor anunțate de Consiliul Județean Cluj, sub a cărui autoritate funcționează școala, intervențiile vizează refacerea fațadelor construcției care găzduiește atelierele, termoizolarea întregii clădiri, precum și reparații la acoperiș – înlocuirea elementelor de lemn degradate, a jgheaburilor, burlanelor și țiglelor deteriorate.

În ce privește partea interioară a clădirii, pe lângă acțiunile de consolidare a structurii de rezistență, lucrările constau în termoizolare, hidroizolare la nivelul planșeelor și pardoselilor, refacerea/ finisarea pereților și realizarea de tâmplării noi. De asemeni, vor fi refăcute instalațiile de alimentare cu energie electrică și instalațiile de apă și canalizare, va fi înlocuită instalația de încălzire, iar la finalul lucrărilor spațiile vor fi dotate cu mobilier nou și cu jocuri adaptate vârstei elevilor care le vor utiliza. Totodată – informează CJ Cluj – atelierele de pictură vor dispune „de toate materialele necesare pentru ca tinerii ce le trec pragul să își poată pune în valoare creativitatea”.

Aceeași sursă precizează și că spațiul care împrejmuiește clădirea atelierelor a fost, de asemeni, regândit, urmând a fi întreprinse acțiuni pentru asigurarea unui acces facil pentru persoanele cu handicap locomotor. Totodată, va fi creată și o zonă de spațiu verde.

Valoarea totală lucrărilor este de 3.320.702,24 lei fără TVA, termenul de execuție fiind de 22 de luni.

M. T.

Articole din aceeasi categorie