Liga Națională de handbal masculin se reia la finele lunii mai

Federaţia Română de Handbal a anunţat programul reluării competiţiilor interne după încheierea stării de urgenţă decretată ca urmare a pandemiei de coronavirus, primele meciuri urmând să aibă loc la 31 mai în cadrul Ligii Naţionale masculine. Programul a fost votat în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal.

La masculin, pentru încheierea sezonului competiţional la seniori până la sfârşitul lunii iunie se renunţă la disputarea în sistem play-off/play-out a Ligii Naţionale. Etapele de campionat rămase în sezonul regulat şi restanţe se vor disputa astfel: 31 mai: restanţele AHC Potaissa Turda – CS Dinamo Bucureşti (Etapa 10) şi SCM Poli Timişoara – CS HC Buzău 2012 (Etapa 23), respectiv
9-11 iunie: etapele 24, 25 şi 26 sub formă de turneu. De asemenea, s-a decis ca semifinala din Cupa României dintre CSM Bacău şi CS Dinamo Bucureşti să conteze şi pentru Etapa 20 de campionat rămasă restantă. Cupa României la masculin se va disputa în 24-25 iunie, la Constanţa. În Divizia A la masculin se va trece direct la disputarea turneelor semifinal, final şi de baraj/promovare, astfel: Turneu Semifinal: 12-14 iunie; Turneu Final: 19-21 iunie; Baraj de promovare: 27-29 iunie.  Această variantă de încheiere a sezonului competiţional masculin a fost aprobată de Consiliul de Administraţie „cu 10 voturi ”pentru” şi 4 voturi ”împotrivă”. La feminin, pentru încheierea sezonul competiţional la seniori până la sfârşitul lunii iunie, s-a hotărât ca meciurile rămase de disputat din sezonul regulat Liga Naţională să se dispute după următorul program: Turneu 1 în perioada 10-12 iunie; Etapele 23 şi 26 desfăşurate normal, în săptămâna 15-21 iunie; Turneu 2 în perioada 24-27 iunie; Etapele 22 24 şi 25 în 24, 25 şi 26 iunie, iar în 27 iunie să se dispute cele două restanţe din Etapa 23 (SCM Rm Vâlcea – SCM Gloria Buzău) şi din Etapa 26 (CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud – CSM Bucureşti). Cupa României la feminin se va disputa între 5 şi 7 iunie după următorul progam: 5 iunie – cele 2 jocuri restante contând pentru sferturi, 6-7 iunie – Final Four. În Divizia A la feminin se va trece direct la disputarea turneelor semifinal, final şi de baraj/promovare, astfel: Turneu Semifinal: 12-14 iunie; Turneu Final: 19-21 iunie; Baraj de promovare: 28-30 iunie.  Propunerea privind încheierea sezonului competiţional feminin a fost aprobată de Consiliul de Administraţie „cu 10 voturi ”pentru” şi 4 voturi ”împotrivă”. În ceea ce priveşte încheierea campionatelor naţionale de juniori – masculin şi feminin până la sfârşitul lunii iunie s-a hotărât anularea turneelor finale – speranţă. Pentru juniori I, II III masculin şi I, II feminine s-a decis disputarea direct a turneelor finale de juniori, cu echipele situate pe locuri calificabile. În cazul în care există restanţe ce pot modifica ierarhia locurilor calificabile, aceste restanţe se vor disputa înainte de turneele finale.
Pentru junior III feminine s-a hotărât disputarea direct a turneului final, cu echipele clasate pe locul 1 la încheierea grupelor geografice, sau disputarea de turnee semifinale cu echipele clasate pe primele două locuri la încheierea grupelor geografice şi turneu final, sau disputarea de turnee semifinale cu echipele clasate pe primele trei locuri la încheierea grupelor geografice şi turneu final. Consiliul de Administraţie al FRH a aprobat în unanimitate posibilitatea cluburilor de prelungire a contractelor cu jucătorii care expiră înainte de încheierea sezonului competiţional, până la 30 iunie. S-a stabilit totodată introducerea obligativităţii pentru toate echipele de juniori şi seniori înscrise în competiţiile FRH de efectuare a vizei medicale cu EKG în repaus, în perioada de la ieşirea din starea de urgenţă până la reluarea meciurilor oficiale.

 

Articole din aceeasi categorie