Liderul PMP, Eugen Tomac, atac dur la adresa partidelor parlamentare

Liderul Partidului Mișcarea Populară, europarlamentarul Eugen Tomac a criticat în termeni extrem de duri demersul partidelor parlamentare din România de a majora cu 25 la sută indemnizațiile membrilor forului legislativ.

„Avem o majoritate sfidătoare care în plină criză a luat decizii halucinante și reacția acestor partide după mizeria pe care am văzut-o în Parlament prin care și-au dat mâna opozanții și puterea și au votat în mod sfidător la adresa tuturor românilor majorarea salariilor cu 25 la sută pentru politicieni este ceva de zona fantasticului. Oamenii trebuie să știe că din păcate această ruptură dintre clasa politică și cetățeni în vreme de criză este atât de puternică încât nu-și dau seama ce se întâmplă în această țară. Condamnăm cu toată fermitatea acest gest politic sfidător al PSD, PNL, AUR și UDMR din Parlament”, a spus eurodeputatul PMP. Eugen Tomac a arătat că este inadmisibil faptul că de o jumătate de an parlamentarii puterii mimează o polemică internă că nu ar exista resurse pentru a majora pensiile în condițiile în care avem o inflație de peste 15 la sută. „Ce-i bate capul pe parlamentari este să-și mărească veniturile cu 25 la sută în vreme de criză. Această abordare cinică este de neacceptat iar reacția partidelor a fost extrem de perfidă”, a spus Tomac. Liderul PMP a afirmat că parlamentarii au mimat că nu au înțeles votul pe care l-au dat, însă spune europarlamentarul, „au știut foarte bine ce au votat”.

„Avem datoria să tragem acest semnal de alarmă cu atât mai mult cu cât această sfidare pe care am văzut-o în această săptămână în Parlament. Să nu mai vină nimeni să arate că le pasă de cetățenii acestei țări. Absolut deloc nu le pasă și au demonstrat-o prin fapte când și-au mărit salariile”, a punctat eurodeputatul.

Preşedintele PMP Eugen Tomac afirmă că este momentul să fie oprită risipa banului public, iar PSD-PNL-UDMR să înceapă să guverneze cu responsabilitate faţă de cetăţenii români. ”Guvernarea responsabilă trebuie să fie prioritate şi nu festivismul acesta ieftin pe care l-am văzut în ultima perioadă, prin care se risipesc bani, în stânga şi în dreapta”, e menționat Tomac.

El a menționat că România beneficiază de 80 de miliarde de euro de la UE din care 30 de miliarde de euro sunt prevăzuți pentru PNRR.

Preşedintele PMP a declarat că singura soluţie pentru a ieşi din criză este ca România să acceseze fiecare cent din banii puşi la dispoziţie de către Uniunea Europeană.

„Cu cât fast ne-a anunţat ministrul Fondurilor Europene că au fost semnate contracte de aproape 5 miliarde euro. Probabil nu ştie că România trebuie să acceseze 80 de miliarde! Să nu uităm şi faptul că nu s-a reuşit cheltuirea banilor din exerciţiul financiar 2014-2020. Resursă bugetară există, dar România se împrumută cu dobânzi incredibile, de peste 15%, ajungând la o datorie de peste 50% din PIB. Aceşti bani reprezintă datorii ale României. Partidele şi politicienii vin şi pleacă, dar acestea rămân. Şi ele vor fi plătite de către români. Ca partid de opoziţie avem datoria să tragem aceste semnale de alarmă, mai ales după sfidarea din această săptămână, când, după ce au mimat grija faţă de cetăţenii acestei ţări, partidele de la putere au dat un vot prin care şi-au majorat salariile, într-un moment de criză majoră”, a declarat europarlamentarul.

Liderul PMP a subliniat că, de la 1 ianuarie, România s-a împrumutat cu aproximativ 10 miliarde de euro, iar fondurile, în loc să fie folosite pentru a-i susţine pe oamenii cu venituri modeste, expuşi în faţa crizei, se risipesc către baronii locali.

„Realitatea este că ne împrumutăm cu bani pentru a finanţa aceleaşi proiecte care pot primi finanţare de la UE. Este momentul să oprim risipa banului public, iar PSD-PNL-UDMR să înceapă să guverneze cu responsabilitate faţă de cetăţenii români expuşi în faţa crizelor prin care trecem. Guvernarea responsabilă trebuie să fie prioritate şi nu festivismul acesta ieftin pe care l-am văzut în ultima perioadă, prin care se risipesc bani, în stânga şi în dreapta, în condiţiile în care avem fonduri suficiente de la UE”, a punctat Tomac

Liderul PMP a mai ținut să avertizeze că este foarte important să se conștientizeze că acest război declanșat de Putin lângă granița României poate oricând să ia o turnură greu de estimat din punct de vedere al consecințelor. „Trebuie să conțientizăm acest lucru și să nu răspundem provocărilor Rusiei. Niciodată de la criza rachetelor încoace lucrurile nu au fost atât de sensibile din punct de vedere al securității.

A fi critici față de Guvern este un act democratic. A face jocul Rusiei pe scena politică din România este un act de trădare. Din acest punct de vedere PMP își va face datoria, va taxa guvernarea și nu se va asocia cu mișcări provocatoare care nu au nimic în comun cu interesele României”, a subliniat Eugen Tomac.

Eurodeputatul Eugent Tomac s-a aflat sâmbătă la Cluj-Napoca pentru a participa la o reuniune a aleșilor locali ai PMP din nord-vestul României.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut