Licitaţie pentru lotul Cheţani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a anunțat că a fost lansată licitaţia pentru finalizarea lucrărilor pe lotul 3 Cheţani – Câmpia Turzii, al Autostrăzii Transilvania.

Ministrul a afirmat că acest contract a fost licitat şi atribuit în 2015, iar lucrările au început cu un an mai târziu și trebuiau să se încheie într-un an, însă, în 2021, ajunseseră la doar 40%, după ce constructorul a intrat în insolvenţă.
„După un ‘progres’ de numai 1% în 5 luni, Compania de drumuri a ajuns la soluţia pe care a încercat să o evite până acum, dar care devenea singura opţiune fezabilă pentru avansarea lucrărilor: a reziliat contractul, cu intenţia de a relicita urgent proiectul. În primăvară, instanţa a dispus suspendarea rezilierii până la judecarea pe fond. Luna aceasta, situaţia s-a deblocat, odată cu admiterea cererii creditorilor de declarare a falimentului antreprenorului, care şi-a pierdut capacitatea de folosinţă. Astfel, Compania de drumuri a putut să notifice încetarea de drept a contractului şi să organizeze cât mai rapid noua licitaţie”, a mai spus ministrul.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat pe 11 martie 2021 că a notificat antreprenorul în vederea rezilierii contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de construcţie a sectorului de autostradă Cheţani – Câmpia Turzii, rezilierea efectivă intrând în vigoare în 14 zile de la notificare. Decizia rezilierii acestui contract este consecinţa faptului că antreprenorul nu a respectat trei înştiinţări de remediere şi a abandonat şantierul.
Reprezentanţii CNAIR precizează că după deschiderea traficului rutier pe Nodul Rutier Cheţani, în data de 18 septembrie 2020, „antreprenorul a redus considerabil ritmul de execuţie a lucrărilor”. Astfel, la data deschiderii traficului, progresul fizic era de 36,81%, iar în prezent progresul fizic înregistrat este de 37,86%, Antreprenorul înregistrând un progres de aproximativ 1% în ultimele cinci luni. În 22 martie, rezilierea contractului pentru lotul A3 Cheţani – Câmpia Turzii a fost blocată temporar la Tribunalul Bucureşti, iar acum decizia a fost suspendată.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut