Liber la plagiat?

Proiectul noii legi a Educației prevede, printre altele, desființarea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), o instituție cu rol esențial în analizarea plagiatelor.

Propunerea este îndelung comentată zilele acestea de specialiști și politicieni, pentru că, spun ei, dacă se concretizează, ar putea avea efecte negative în mediul academic, în sensul că ar face loc plagiatorilor. Alte voci spun că, dimpotrivă, ar putea responsabiliza universitățile, care, în acest fel, ar cere mai multă rigurozitate în conceperea lucrărilor.

Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, membru corespondent al Academiei Române și directorul Institutului de Istorie George Barițiu, atrage atenția că această structură – Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) are în România o vechime considerabilă, de după Revoluția din 1989, fiind într-o primă fază și instanța care valida posturile de conferențiar și profesor, de validare a doctoratelor, iar după o lege din 2011, și a abilitărilor.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut