Lecturi | Șezătoare literară la Uniunea Scriitorilor Filiala Cluj

Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România a întâmpinat cum se cuvine Ziua Internațională a Poeziei. La sediul acesteia a avut loc o șezătoare literară, joi, 17 martie, începând cu orele 12.

Întâlnirea, moderată de Irina Petraș, Președinta Filialei, a inaugurat seria reuniunilor obișnuite, după o perioadă în care acestea au fost întrerupte, în contextul pandemiei. Se dorește ca, în cele ce urmează, să se organizeze săptămânal, în zilele de joi, câte un asemenea eveniment (conferințe tematice, lansări de carte).

Evenimentul s-a bucurat de participarea mai multor poeți, prozatori și critici literari cunoscuți, membri ai filialei clujene, încântați de revederea în formatul obișnuit.

Aceștia și-au prezentat volumele apărute în perioada pandemiei sau cele în curs de apariție. Pentru unii, răstimpul a însemnat un răgaz prolific scrisului, alții au resimțit în restricțiile impuse un impediment în a călători, a strânge impresii de pe meleagurile pitorești ale țării sau a descoperi personaje noi pentru subiecte viitoare.

Cu ocazia șezătorii literare, au luat cuvântul: Alice Valeria Micu, Andrei Gazsi, Hanna Bota, George Vulturescu, Menuț Maximinian, Andreea Hedeș, Olimpiu Nușfelean, Emilia Poenaru Moldovan, Ștefan Borbély, Constantina Raveca Buleu, Mariana Gorczyca, Rodica Marian, Horia Bădescu, Marius Țion, Victor Constantin Măruțoiu, Gabriela Gențiana Groza, Adrian Popescu și Doina Cetea.

Următorul eveniment găzduit de Uniunea Scriitorilor Filiala Cluj va avea loc în data de 31 martie. Este vorba despre conferința susținută de criticul și istoricul literar Ion Simuț, cu titlul ˶Cum se scrie istoria literară?˝

Ziua Internațională a Poeziei este marcată anual, în data de 21 martie.

Foto credit: Alice Valeria Micu

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut