La volan, fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice

Un bărbat care avea permisul de conducere suspendat și se afla și sub influența alcoolului a fost reținut de polițiști după o urmărire „ca-n filme” pe străzile municipiului Cluj-Napoca.

„La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 01:20, polițiștii Secției 6 Poliție Cluj-Napoca au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus pe Aleea Slănic din Cluj-Napoca, însă conducătorul acestuia nu a respectat indicațiile polițiștilor, continuându-și deplasarea. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia, fiind interceptat în scurt timp pe strada Alexandru Vaida Voievod. În momentul verificării documentelor, polițiștii au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat, iar inspecția tehnică periodică a autovehiculului se afla în afara perioadei de valabilitate. Totodată, polițiștii l-au testat pe acesta cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat” – informează IPJ Cluj.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

***

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 35 de ani, din județul Hunedoara, care a fost depistat și el conducând autoturismul fără a deține permis de conducere. De asemeni, polița de asigurare pentru răspundere civilă auto și inspecția tehnică periodică erau expirate.

În acest context, polițiștii au dispus reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

Și tot în aceeași zi, în jurul orei 20:40, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un conducător auto în vârstă de 53 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 161E, în localitatea Buza, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut