La Sânmărtin alegerile au trecut, proiectele rămân

În comuna Sânmărtin continuă lucrările edilitar-gospodărești demarate în această vară. Cei care conduc destinele celor opt sate componente ale comunei de pe Câmpie au o misiune ușoară, având în vedere că primarul Ioan Fărtan se află la cel de-al șaptelea mandat, câștigând alegerile locale din 27 septembrie cu un procent de 91%.

De la domnia sa am aflat că în această perioadă primordială este introducerea apei potabile din sursa Gilău în satele Diviciorii Mari, Măhal, Târgșor și Sânmărtin, existând toate aprobările în acest sens. În viitorul apropiat, de apă potabilă de calitate vor beneficia și locuitorii celorlalte sate.

Recent au fost betonate toate șanțurile de scurgere a apei pluviale în localitatea Sâmboieni, unde în această vară au fost asfaltate două ulițe care duc spre hotarul denumit „La fânațe”. Trebuie să mai amintim că în perioada trecută, pe raza comunei s-au reabilitat 8 km de străzi, această acțiune continuând și în cursul acestei toamne.

Grijulii cum sunt, harnicii gospodari ai comunei Sânmărtin deja se gândesc la anotimpul friguros. Zilele trecute, Primăria a procurat un nou utilaj de deszăpezire, ce va fi folosit odată cu sosirea zăpezii la curățirea drumurilor de pe raza celor opt sate.

Tot zilele trecute, a început marea acțiune de curățire a șanțurilor de pe marginea drumurilor, timpul ploios de la  începutul lunii octombrie atenționând edilii comunei în privința posibilelor inundații. În această activitate este angrenată și populația celor opt sate.

În atenția ediliilor comunei Sânmărtin se află, în această perioadă, și protejarea populației împotriva COVID-19. La sfârșitul acestei veri, în incinta Școlii Generale din satul Cutca au fost amenajate noi grupuri sociale, până în prezent WC-urile aflându-se în curtea unității de învățământ. Totodată, a fost introdusă apa în localul școlii, cadrele didactice și elevii respectând cu strictețe normele de distanțare socială.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut