La Gherla se adună de pe străzi brazii aruncați

În primele zile ale noului an în municipiul Gherla (dar, nu numai acolo) revine  în actualitate problema brazilor aruncați de cetățeni pe străzile orașului.

În acest an Primăria a găsit o soluție ideală pentru rezolvarea transportului lor. Prin grija ADP (fosta RADP), în aceste zile se organizează două acțiuni de colectare a brazilor de Crăciun aruncați de cetățenii orașului și puși în fața caselor sau la intrarea în blocurile de locuințe din cele 4 cartiere. În zilele de 10 și 14 ianuarie, o mașină de la ADP preia din gospodăriile populației acești brazi. În intervalul orar 7:00-15:30, locuitorii urbei sunt rugați să scoată din casă brazii și să îi depoziteze în fața porților. Locatarii blocurilor îi pot depune în țarcurile special amenajate în cartiere, de unde angajații de la ADP îi preiau odată cu gunoiul. Sunt măsuri binevenite în contextul menținerii ordinii și curățeniei pe raza municipiului, în anii trecuți brazii fiind aruncați în șanțurile de la marginea localității sau, în cel mai bun caz, duși înapoi în… pădurea de pe dealul ce înconjoară orașul.

În ultimii ani, mulți gherleni cumpără brazi artificiali, ușurând munca  muncitorilor de la Salubritate, care oricum au mult de lucru în preluarea gunoiului menajer de la populație. Scopul acestor activități este menținerea curățeniei pe străzile și aleile orașului, unde în această perioadă se întreprind și alte acțiuni gospodărești. Deocamdată, de curățirea zăpezii de pe domeniul public au scăpat cei de la ADP.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut