La Gherla nu a scăzut presiunea apei

În ciuda căldurii mari din ultima perioadă, pe rețeaua de apă de pe raza municipiului Gherla nu a scăzut presiunea.

Este normal ca în condițiile actuale consumul, la populație ( dar și la unitățile economice) să fie mai mare, să nu mai vorbim de irigatul suprafețelor agricole și udarea grădinilor. Deci, lumea are mare nevoie de apă, iar presiunea este supusă unui consum deosebit de mare.

De la directorul Sucursalei Gherla a Companiei de apă Someș SA, Vasile Morar, am aflat că deocamdată presiunea se menține la 4,6 bar, dar personalul serviciului apă-canal este pregătit zi și noapte de orice intervenție. De fapt, în fiecare după amiază se verifică situația presiunii apei și se iau măsurile necesare în vederea menținerii unui nivel cât de cât acceptabil. Dacă este nevoie, se asigură apă din bazinul de rezervă de 5000 mc, de pe dealul Brădet, care anul trecut a fost curățat și igienizat, după ce foarte mulți ani nu a fost folosit. Bazinul rezervor a fost construit în anii 70 pentru asigurarea apei necesare fostelor unități industriale (fabrici și uzine, desființate între timp) în caz de avarie. Având în vedere vremea caniculară din această vară, există posibilitatea ca rezervorul de apă al orașului să fie pus în funcțiune. Au fost realizate toate verificările în vederea exploatării bazinului respectiv de pe deal.

O altă măsură organizatorică a edililor gherleni este reabilitarea întregului sistem de alimentare cu apă a orașului. Numai în ultimii doi ani conductele au fost schimbate pe nu mai puțin de 40 de străzi și alei din cartierele de locuințe. Acțiunea continuă și în această vară. Zilele trecute, de exemplu, angajații Sucursalei Gherla a Companiei de Apă „Someș” SA au lucrat pe strada Parcului la modernizarea rețelei de apă și canal, după ce în luna iunie astfel de lucrări de gospodărie comunală au fost executate și pe strada vecină, Gelu.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut