La Gherla, elevii și părinții împreună au trăit momente festive

Primăria Municipiului Gherla așa a planificat festivitățile de deschidere a anului școlar, ca orele să difere, astfel ca edilii orașului să aibă posibilitatea să participe la acest eveniment sărbătoresc. Inițiativă bună, ținând cont că mulți părinți au copii la mai multe școli.

Noi am urmărit aceste momente de suflet la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, cea mai mare școală din oraș, unde în noul an școlar învață nu mai puțin de 1125 de elevi. Festivitatea a fost deschisă de directorul adjunct al  liceului, prof. Cristian Vedean, care după  ce  a  felicitat elevii, cadrele didactice și invitații, a prezentat strategia noului an școlar și importanța procesului instructiv-educativ. Desigur, cei mai emoționați au fost copiii celor 4 clase  pregătitoare, care au pășit pentru prima dată în localul școlii, însoțiți de părinți și bunici, unii cu lacrimi în ochi de bucurie. La festivitatea de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” a participat și primarul municipiului, Ovidiu Drăgan, domnia sa transmițând salutul administrației locale, dorind tuturor elevilor, învățătorilor și profesorilor mult succes în noul an școlar.

Paralel cu evenimentul sărbătoresc de la sediul central, o mică festivitate a avut loc și la subunitatea de pe strada Bobâlna, unde studiază 87 de elevi ai claselor pregătitoare.

O semnificație deosebită a avut și deschiderea noului an de învățământ în cadrul Liceului Tehnologic din centrul municipiului, unde începând cu această toamnă funcționează două clase  a IX-a liceu în specialitățile activități economice și tehnician în gastronomie. La fel, funcționează 4 clase a IX-a de învățământ profesional în meseriile bucătar, mecanic auto, tâmplar universal și alimentație publică.

Elevii Liceului Tehnologic au primit o veste bună, începând cu noul an de învățământ, lunar vor primi 200 lei bursă, un prețios ajutor financiar pentru viitorii meseriași în domeniile respective. Să nu uităm, fosta Școală de Arte și Meserii (mai devreme Școala de Cooperație) este una dintre cele mai cunoscute școli profesionale din țară.

Szekely Csaba 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut