La Dej, în așteptarea Sărbătorilor Pascale

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT) derulează, în această perioadă, o un proiect destinat copiilor și tinerilor din orașul Dej.

Intitulat „În așteptarea Sărbătorilor Pascale”, evenimentul va avea loc luni, 11 aprilie, de la ora 13:00, la Muzeul Municipal Dej. Elevii vor lua parte la mai multe ateliere – atelier de încondeiat ouă (coordonator: Claudiu Cubleșan, consultant artistic la CJCPCT Cluj), atelier de vopsit ouă cu coji de ceapă și frunze (coordonator: Voichița Maria Rus din Dej) și atelier de decorat ouă cu mărgele (coordonator: Daniela Katona, prof. la Palatul Copiilor Cluj, Structura Dej). În cadrul acestui atelier, cei mai mici participanți vor putea picta figurine din ghips.

Participanții – copii, profesori și părinți – se vor bucura și de cântece tradiționale, interpretate de un grup de elevi, coordonați de prof. Ioana Breda Morar la Palatul Copiilor Cluj, Structura Dej. La final vor fi vizionate mai multe filme documentare despre tradiții și obiceiuri din județul Cluj, realizate în ultima perioadă de instituția clujeană de cultură, în campaniile de cercetare și revigorare a culturii tradiționale din județ.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj este preocupat mereu să-i apropie pe tineri de tradițiile populare și să le trezească interesul și dragostea față de patrimoniul cultural românesc. În acest sens, derulează numeroase proiecte în județ, prin care sunt promovate editorialele instituției, filmele documentare, fotografia etnografică și muzica tradițională. La Dej, CJCPCT se bucură de o bună colaborare cu Muzeul Municipal Dej – coordonator Constantin Albinetz, consilieri Cristina Tudor și Ovidiu Rus. Aici, începând de anul trecut, s-au desfășurat mai multe activități care au avut ca scop principal deprinderea de către tânăra generație a meșteșugurilor tradiționale” – precizează inițiatorii proiectului.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut