La Dej edilii acordă o mare atenție modernizării grădinițelor

În ultimii ani municipalitatea dejeană pune un mare accent pe reabilitarea clădirilor ce adăpostesc unitățile de învățământ preșcolar. Având în vedere că multe grădinițe au funcționat în clădiri vechi, Primăria are în plan reînnoirea acestora.

Un prim pas a fost făcut acum trei ani, când a fost pusă la punct grădinița „Arlechino”, iar în această primăvară au fost finalizate lucrările de reconstrucție (a fost ridicată din temelie) a grădiniței cu program prelungit „Junior”, de pe strada Înfrățirii, investiție realizată de cunoscuta firmă dejeană Vasrom, care a efectuat lucrările și la grădinița „Arlechino”. Este o clădire total schimbată, modernă și bine dotată, care găzduiește 130 de copii din acea zonă a orașului.

Reabilitarea grădiniței „Junior”, inaugurată recent, face parte dintr-un proiect implementat de Primăria Dej și finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Socială, având o valoare de 3 000 000 lei, contribuția din bugetul local fiind de aproximativ 200 000 lei. Noua clădire este compusă din parter cu 3 săli de grupă copii, plus cabinet medical, grupuri sanitare și vestiare, în timp ce la etaj se mai găsesc 3 săli de grupă, o sală multifuncțională unde se servește și masa, bucătăria, spălătoria, vestiare și depozite pentru diferite materiale. Toate încăperile au fost dotate cu mobilier nou, modern, unde se mai află și aparatură care îmbogățește și diversifică materialul didactic necesar bunei desfășurări a procesului educațional.

În curtea unității de învățământ preșcolar de pe strada Înfrățirii din municipiul Dej au fost amenajate spații de joacă înconjurate de multă verdeață. Condiții ideale de recreere pentru copii.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut