La Dej continuă asfaltarea străzilor

Municipiul Dej este și în această vară un adevărat șantier. Se modernizează străzile și se execută diferite lucrări de gospodărie comunală.

După ce, anul trecut, s-a reabilitat strada 1 Mai, în această perioadă se execută astfel de lucrări pe strada Bistriței, unde a fost mare nevoie de astuparea gropilor cauzate de traficul intens. Din cauza căldurii mari se muncește noaptea, evitându-se totodată restricțiile de circulație și staționările îndelungi ale mașinilor.

Zilele trecute, în cursul nopții s-a turnat primul strat de asfalt pe strada Bistriței, porțiunea cuprinsă între intersecția străzii Bistriței cu zona intrării la fostul Combinat de celuloză și hârtie (aflat în paragină!) și intersecția cu strada Uriului. Intervențiile vor continua și în cursul nopților următoare, pentru turnarea primului strat de asfalt până în zona fostei Autogări. Circulația rutieră este dirijată prin sistem de semaforizare.

Lucrările fac parte din proiectul cu finanțare din fonduri europene „Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană reprezentat de str. 1 Mai (tronson 1 Mai 182 – intersecție str. I.P. Reteganu – Pod Someș – str. Libertății – str. Bistriței, până la limita administrativ teritorială a municipiului Dej, inclusiv acces către Autobaza Transurb Dej și modernizare Autobază Transurb SA”.

Recent, pe raza municipiului Dej au fost modernizate trotuarele pe străzile 1 Mai și Crângului, urmând ca astfel de lucrări să fie executate în cursul acestei veri și pe alte străzi și artere de circulație.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut