La Cluj, 130 de absenți la proba scrisă a concursului de Titularizare

Proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar s-a desfășurat, miercuri, la Cluj, fără incidente.

Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, insp. Amalia Gurzău, din cei 1569 candidați înscriși, au susținut proba 1399 candidați. 130 candidați au fost absenți, iar 40 s-au retras din concurs.

Primele rezultate vor fi afișate în 4 august, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi anunțate în 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire) – minimum nota 5.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau online, organizate de către inspectoratele şcolare în perioada 12 – 14 august.

Anul acesta, în județul Cluj au fost scoase la concurs 1489 de posturi, din care doar 77 sunt pe perioadă nedeterminată.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie