La Beliș toate-s bune!

Duminică, 2 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Postului Montan de Jandarmi Călățele – Fântânele și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență au desfășurat o acțiune în comuna Beliș.

Potrivit IPJ Cluj, acțiunea a avut drept scop „creșterea gradului de siguranță a navigației pe luciul de apă al lacului de acumulare Beliș-Fântânele, prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și respectarea legislației privind mediul înconjurător”. În cadrul acțiunii au fost verificate 12 ambarcațiuni autopropulsate și au fost legitimate 17 persoane, „nefiind constatate infracțiuni sau contravenții” – precizează sursa citată.

Dacă polițiștii ar fi urmărit un pic și viteza cu care se circulă prin satul Beliș, mai cu seamă mergând spre stațiunea Fântânele, ar fi adunat bani serioși din amenzi. Și – apropo de mediul înconjurător – ,dacă ar fi stat un pic pe urma turiștilor care în acest weekend au fost puhoi, la Beliș, ar fi dat tot un puhoi de amenzi pentru gunoaiele lăsate mergând pe drumul (în curs de reabilitare) spre vechiul Beliș, pe malul lacului sau mergând spre Poiana Horii. Și tot amenzi serioase ar fi putut da pentru cei care, sâmbătă de sâmbătă și duminică de duminică, terorizează localnicii cu manele date la maximum, în așa fel încât, în propria-i curte, nu se mai poate înțelege om cu om.

Dar, până una, alta, pe luciul de apă toate-s bune. Adică, au fost. Duminică.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie