La 16 ani, cercetat pentru viol!

Magistrații din cadrul Judecătoriei Huedin au dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile în cazul unui tânăr de 16 ani, acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol.

„Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au reținut miercuri, 13 ianuarie, un tânăr de 16 ani, din comuna Ip, județul Sălaj, pentru săvârșirea infracțiunii de viol, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. Acesta este bănuit că la data de 31 decembrie 2020, prin întrebuințarea de violențe, ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră de 16 ani, din comuna Poieni. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că cei doi tineri s-au cunoscut prin intermediul unei platforme online de socializare în luna martie a anului 2020, ulterior întâlnindu-se faptic. La data de 14 ianuarie a.c., tânărul a fost prezentat magistraților din cadrul Judecătoriei Huedin, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile” – informează IPJ Cluj.

Cercetările se efectuează în continuare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Polițiștii clujeni recomandă celor care au fost victime ale unor astfel de infracțiuni să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze de îndată numărul unic de urgență 112.

Pentru a nu fi victime ale unor infracțiuni ca urmare a interacțiunii în mediul online cu alte persoane, polițiștii recomandă: evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunțarea părinților despre intenția unor astfel de întâlniri; selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet (odată postate, aceste fotografii pot fi văzute sau folosite de oricine, oricând; totodată, fotografiile postate „pot spune ceva” despre profilul respectivei persoanei, în cadrul rețelei); respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane și anunțarea acestor incidente.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut