Județul Cluj, fruntaș la numărul de proiecte înscrise la Gala Societății Civile 2021

La cea de-a XIX-a ediție a Galei Societății Civile au fost înscrise 205 inițiative civice: 162 de proiecte, 12 programe și 31 de campanii de comunicare pe teme sociale, implementate în perioada 2019 – 2020. Județele Cluj, Ilfov și Iași sunt fruntașe la înscrierile din afara Bucureștiului – informează organizatorii.

Potrivit acestora, cele mai multe înscrieri provin de la organizații din București – 135 de proiecte, capitala fiind urmată de județele Cluj – 19 proiecte și Ilfov – 12 proiecte. Topul înscrierilor continuă cu județul Iași – 5 proiecte, Suceava, Dâmbovița, Brașov cu câte 4 proiecte și Timiș și Arad cu câte 3 proiecte. Județele Caraș-Severin, Constanța, Galați și Hunedoara au câte 2 proiecte înscrise, iar județele Bacău, Covasna, Dolj, Maramureș, Prahova, Satu Mare, Teleorman și Vrancea, câte un proiect.

Din cele 205 proiecte, programe și campanii de comunicare depuse în competiția Gala Societății Civile 2021, 123 au avut acoperire națională, 35 locală, 21 județeană, 15 regională și 11 internațională. Cele mai multe inițiative au fost înscrise în secțiunile: Proiecte și campanii de Voluntariat – 34 de proiecte, Proiecte pentru Tineret – 33 de proiecte, urmate de Premiul Special pentru Inovație – 32 de proiecte și Campanii de comunicare pe teme sociale – 31 de campanii.

Proiectele înscrise la cea de-a XIX-a ediție a Galei Societății Civile vor fi evaluate de 52 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și reprezentanți ai sectorului privat. Festivitatea de anunțare a premiilor va avea loc la finalul lunii septembrie.

Inițiată în anul 2002, Gala Societății Civile este cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România, misiunea sa fiind recunoașterea tuturor inițiativelor luate pentru îmbunătățirea vieții într-o comunitate, promovarea și premierea spiritului civic și a responsabilității sociale în România.

În cele 18 ediții de până acum, Gala Societății Civile a premiat peste 790 de inițiative care au adus schimbări pozitive majore în societate, proiecte generate de sectorul neguvernamental. La ediția din 2020, Marele Premiu al Galei Societății Civile a fost acordat inițiativei „Fiecare Copil Contează”, un proiect al organizației Salvați Copiii România, înscris în secțiunea „Sănătate”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut